Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
14.2 °C 72%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Γιατί στην Κίνα δεν έχει γίνει ακόμα πραξικόπημα;»
Ημερομηνία: Σήμερα 5/11/2025, 15:44 - Εμφανίσεις: 23



Αναρίθμητοι Κινέζοι στρατηγοί το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο «μάτι» του προέδρου της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, αποτελώντας τα θύματα ενός άνευ κινεζικού προηγουμένου εκκαθαρίσεων στον Στρατό.

Θα περίμενε κανείς, δεδομένης της ελλειμματικής δημοκρατίας στην Κίνα να αντιδράσουν, ακόμα και πραξικοπηματικά.

Πάντως, δεν κουνιέται φύλο.

Γιατί; Αν μερικοί αποδίδουν αυτή την «ηρεμία» μόνο στον δικαιολογημένο φόβο των στρατηγών να αντιδράσουν ή στην ικανότητα του Σι να επιβάλλεται ανεμπόδιστα, τότε δίνουν μόνο μερική εξήγηση του αινίγματος.

Η υποταγή τους δεν είναι τόσο προϊόν προσωπικού χαρίσματος του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά σύμφωνα με Κινέζο αναλυτή -που ασκεί κριτική στο Πεκίνο- Ντεν Γουέν, είναι φυσική συνέπεια του ανυπέρβλητου συστήματος ελέγχου πάνω στη Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή (ΚΣΕ).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Η αδράνεια του Στρατού είναι αποτέλεσμα θεσμικής δομής, όχι ατομικής ψυχολογίας» υποστηρίζει ο Γουέν σε ανάλυσή του στο Foreign Policy.

«Το δόγμα του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι «το κόμμα διοικεί το όπλο» καθιστά αδύνατο για τον ΛΑΣ να εξελιχθεί σε ανεξάρτητο πολιτικό υποκείμενο, και ο Σι έχει οδηγήσει αυτήν την εξάρτηση στο απόλυτο άκρο».

Ο ειδικός επισημαίνει πως ήδη από τις απαρχές του στρατού τη δεκαετία του 1930 ο Μάο Τσετούνγκ ενσωμάτωσε την κυριαρχία του κόμματος στο «DNA» του και αυτή η αρχή διέμεινε άθικτη μέχρι σήμερα.

«Αυστηρά μιλώντας, ο Στρατός δεν είναι εθνικός, αν και λειτουργεί ως τέτοιος.

Είναι κομματικός στρατός, η ιδιωτική ένοπλη δύναμη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος» σημειώνει υπογραμμίζοντας ότι το μότο «το κόμμα διοικεί το όπλο» δεν είναι απλό σύνθημα, αλλά ένα πλήρως θεσμοθετημένο και ερμητικά κλειστό σύστημα.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Διασφαλίζει ότι η υπέρτατη πίστη του στρατιώτη δεν είναι προς το σύνταγμα ή το κράτος, αλλά προς την Κεντρική Επιτροπή και, τελικά, τον ανώτατο ηγέτη της.

Κάθε απόφαση για επιχειρήσεις, προαγωγές, εκπαί...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
14.2 °C 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies